Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

Тодоровић спреман за нови „UFC“ наступ

Српски борац овог викенда поново има борбу у Лас Вегасу
Фото: SBC

Душко Тодоровић, најбољи српски борац у средњој категорији, поново ће имати прилику да наступи у чувеном октагону, на UFC Fight Night приредби која се одржава 4. децембра у Сједињеним Америчким Државама, тачније Лас Вегасу.

Ово ће бити четврти наступ под банером највеће светске ММА организације за младог борца из београдског „Secutor“-а.

Тодоровић је уговор са „UFC“ организацијом заслужио борбом у ММА шоу догађају под називом „DWCS“ (Dana White’s Contender Series), када је након три рунде рата у кавезу славио судијском одлуком против канадског шампиона Тедија Еша.

Фото: PrtSc/Twitter/todorovic_ufc

Након тога је уследио прави UFC деби, прва борба под најсјајнијим рефлекторима светске ММА сцене. И заиста, ствари се нису могле одвијати боље за Душка – славио је прекидом (техничким нокаутом) у другој рунди савладавши америчког борца Декуана Таунсенда. Круна свега била је позамашна награда за борбу вечери коју је Тодоровић добио од председника UFCа.

Фото: PrtSc/Twitter/todorovic_ufc

Након тога, нажалост, уследиле су две тешке борбе за нашег Душка. Поражен је техничким нокаутом од непораженог борца са Хаваја који живи и тренира у Лас Вегасу, Пунахелеа Сориана, и то је био први Душков пораз у професионалној каријери.

Прилику за повратак на победничке стазе Тодоровић је добио заказаном борбом у јуну 2021. године, у Лас Вегасу, против искусног Макија Питола, из тима горенаведеног Сориана. Нажалост, због повреде, Питоло је отказао учешће на тој манифестацији, а Душко као прави професионалац и бескомпромисан борац прихватио је заменског противника, опасног бразилског борца, Грегорија Родригеза.

Ипак, после три рунде правог рата у октагону и бескомпромисне борбе под сводовима UFC Apexa-а, судијска одлука превагнула је на страну борца из Бразила, и Душко је уписао други професионални пораз.

Фото: SBC

Сада, 4. децембра у Лас Вегасу, наш борац има нову шансу за продужење уговора са најпрестижнијом светском организацијом, за повратак на победничке стазе, и прилику за једанаести тријумф у професионалној каријери.

Занимљива је чињеница да Душко за противника овог викенда има борца који је прошлог пута због повреде био приморан да одустане од меча девет дана пре самог турнира, Макија Питола. Познају се прилично добро, будући да су прошле и садашње комплетне припреме фокусирали један на другог, и верујемо да нас очекује феномална борба највише класе.

Душко Тодоровић одрадио је темељне припреме, осећа се одлично и нада се свом најбољем издању када буде крочио у кавез.

Фото: PrtSc/Twitter/todorovic_ufc

Пред Душком Тодоровићем је велики, најважнији испит на највећој ММА сцени данашњице, који му отвара врата највећих успеха и прилику да своје име истакне међу елитом. Надамо се да ће обрадовати све љубитеље ММА спорта у нашој земљи и иностранству који прате његову каријеру, и 2021. годину завршити најважнијим досадашњим тријумфом, у великом стилу.

Срећно, Душко!

 

 

Преузмите андроид апликацију.