Почетна > Бизнис
Бизнис

Ускоро нови Колективни уговор за раднике Зиђин копера

Ускоро мора да буде закључен нови Колективни уговор за компанију Зиђин копер Србија, јер она мора добро да ради, а радници да буду задовољни, изјавила је данас на састанку с представницима синдиката те кинеске компаније потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Она је с челницима репрезентативних синдикалних организација борског басена разговарала о условима рада и правима радника у Зиђин коперу, саопштило је Минстарство.

Министарство је ту да разговарамо, јер разумемо проблематику и права радника.

“Наш циљ је да компанија добро ради, а да радници буду задовољни. Разговори у вези с новим колективним уговором морају да се наставе и да се ускоро закључи нови колективни уговор“, поручила је Михајловићева.

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Представници синдиката упознали су потпредседницу Владе с тренутном ситуацијом, условима рада и проблемима које имају, те потребом да се што пре потпише нови колективни уговор, наводи се у саопштењу.

Прецизира се да су састанку присуствовали представници Синдиката рудара Србије Зиђин Бор, Синдиката Независност Зиђин Бор, Самосталног синдиката металаца Србије, Синдиката металурга Србије – Бор, Самосталног синдиката Зиђин Бор, Самосталног синдиката Зиђин Мајданпек и Синдикалне организације Топионица Бор.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.