Почетна > Србија
Србија

Ускоро „Бицерба” ваге из Ваљева

Крајем године предвиђен је завршетак грађевинских радова и почетак рада у Ваљеву нове фабрике немачке компаније „Бицерба”, једног од  светских лидера у области технологије израде производа за мерење и сечење хране и једног од водећих добављача хардверских и софтверских решења која се користе у технологији вагања, сечења и етикетирања.
Фото: Unsplash/Jake-Nebov

У првој фази која ће трајати две до три године, у овој фирми биће отворено око 300 нових радних места, саопштила је Марина Цвијетић, комерцијални директор „Бицербе Ваљево”. На недавном сајму запошљавања у Ваљеву она је поручила да су им потребни сви профили радних места, почев од производње, преко магацина, логистике, администрације, оперативно- стратешке набавке, до финансија и рачуноводства.

„Заинтересовани смо да што већи број Ваљеваца и Ваљевки буду чланови нашег тима. Производићемо и испоручивати ваге за цео свет, пружамо руку свим заинтересованим људима да дођу да се информишу о компанији, да доставе своју биографију“ изјавила је Цвијетићева. И додала да је на адресу ове компаније у претходном периоду већ стигло преко 500 мејлова, пријава за посао.

На питање каква је порука људима који конкуришу за посао, шта могу да очекују у тој компанији и од те компаније, она је одговорила да су друштвено одговорна породична фирма којој су, осим квалитета производа, њихове поузданости и тачне испоруке, веома важни сви запослени.

„Наш циљ је да неко ко се код нас запосли, дочека пензију у Бицерби” поручила је Марина Цвијетић.

На сајму запошљавања у Ваљеву своје тренутне потребе за око 500 нових радних места исказале су компаније „Бицерба”, „Хансгрое”, „Хајсенс Горење”, „Вали”, „Турна” и „Урбан техникс”. Према речима градоначелника Лазара Гојковића, ова манифестација коју су организовали Градска управа и ваљевска филијала Националне службе запошљавања, била је добра прилика за сва незапослена лица да се информишу о потенцијалним радним местима, али и за запослене да размотре још неке пословне могућности.

„Тренутно се у Ваљеву граде три фабрике у којима ће бити 2.300 нових радних места. Радимо на томе да број незапослених у Ваљеву буде на нивоу статистичке грешке и да свако има могућност да се запосли“ изјавио је Гојковић на отварању сајма.

Подсећања ради, у Ваљеву су започете велике инвестиције немачких компанија „Бицерба” и „Хансгрое” и мултинационалне корпорације „Хајсенс”, власника „Горења” који још од 2006. године послује у овом граду и сада ту гради своју трећу фабрику.

Ko su najveći potrošači struje u domaćinstvu i kako umanjiti račun za struju

Преузмите андроид апликацију.