Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Уручени сертификати о завршеној обуци за туристичке водиче у Новом Саду

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је данас полазницима прошлогодишњег циклуса обука сертификате о завршеној обуци за туристичке водиче, саопштила је Покрајинска влада.
Фото: Покрајинска влада

То је прва обука након пандемије ковида, јединствена је у свету и свугде се примењује на исти начин, а кандидати су, поред теоријске, прошли и практичну обуку, како би на професионалан начин учествовали у растућој туристичкој привреди.

Иванишевић је истакао да су туристички водичи значајни за први доживљај дестинације и да Секретаријат пружа подршку образовању дефицитарних кадрова у туризму и угоститељству.

„Пројекат смо реализовали пре почетка туристичке сезоне, како бисмо је спремни дочекали. Наставићемо са овим едукацијама, као и онима у областима угоститељства, ИТ индустрије и вештачке интелигенције. Такмичимо се са светским дестинацијама и због тога је важно да радимо на образовању људи како бисмо имали што више едукованих стручњака у туризму на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић.

Он је подсетио на то да обуке држе најбољи туристички водичи у Србији, по угледу на светске.

Присутнима се обратила и Ивана Ћурувија, лиценцирани водећи тренер Светског удружења туристичких водича, која обуку и спроводи и која је рекла да је обука намењена туристичким водичима који желе да унапреде технике вођења, али и онима који намеравају да почну да се баве тим послом“.

Обуку је организовала Национална асоцијација туристичких водича Србије и Центар за развој и едукацију туристичких водича „CenTour“ при Департману за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета у Новом Саду, уз подршку ресорног секретаријата, а у оквиру пројекта „Организација обуке туристичких водича у АП Војводини“, који се реализује у циљу унапређења вештина и техника вођења, по методологији Светског удружења туристичких водича.

U studentskom domu „Živojin Ćulum“ krv dalo 18 studentkinja i 20 studenata

Преузмите андроид апликацију.