Почетна > Србија
Србија

Уручена најсавременнија техничка помагала Градској организацији глувих у Београду (ФОТО)

Новак Ђоковић Фондација и Генерали осигурање Србија уручили најсавременнија техничка помагала Градској организацији глувих Београда.
Фото: Новак Ђоковић фондација/ Далибор Даниловић

Техничка помагала су уручена поводом обележавања Међународне недеље знаковног језика; интерактивна табла и пропратна опрема значајно ће побољшати услове рада и омогућити већу партиципацију и мотивисаност глувих, наглувих и чујућих родитеља и деце; присутнима се обратиле високе званице испред Града Београда, државе Србије, Новак Ђоковић Фондације и Генерали осигурања Србија.

Фото: Новак Ђоковић фондација/ Далибор Даниловић

Градска организација глувих Београда обележила је данас Међународну недељу
знаковног језика под темом “Знаковни језици нас уједињују”, са циљем ширења свести о снази заједништва глувих.

Овим важним поводом, којим друштва широм света потврђују своју инклузивну природу и способност да доносиоци одлука, јавност и медији унутар њих обрате пажњу на проблеме са којима се суочавају глуве особе и подрже остварење њихових људских права унутар шире заједнице – створена је платформа подршке до сада највећег броја институција и организација у Србији.

У част ове манифестације, национална директорка Новак Ђоковић Фондације Маја Кремић  и председник Извршног одбора Генерали осигурања Србија Драган Филиповић уручили су Градској организацији глувих Београда интерактивну таблу са пропратном опремом. Ова најсавременија техничка помагала значајно ће побољшати услове рада организације и омогућити већу партиципацију и мотивисаност глувих, наглувих и чујућих родитеља – као и стимулацију визуелне и тактилне  перцепције наглуве и чујуће деце путем интерактивних и едукативних игара кроз будући рад.

Интерактивну таблу ће имати прилику да користи преко осамдесеторо глуве, наглуве и чујуће деце, а у плану је да едукативне и креативне радионице буду доступне и широј јавности у ближој будућности.
Фото: Новак Ђоковић фондација/ Далибор Даниловић

Azil ne može da se dobije zbog izbegavanja vojne obaveze

Преузмите андроид апликацију.