Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Уручена Фебруарска награда: Новосадска голубица у рукама маестра Стефана Миленковића

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уручио је Фебруарску награду овогодишњем добитнику, виолинисти Стефану Миленковићу, на Свечаној академији, која је одржана поводом 275. рођендана Града Новог Сада у Српском народном позоришту.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана, а поводом 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.

„Кажу да је неко онолико богат колико има пријатеља. Нови Сад је богат град. И очекујем да ће се та ризница непрестано пунити и наредних година, као што ћемо непрестано градити мостове, и оне међу људима, и оне којима ћемо премошћавати наш Дунав. Мостови нису само метафора, већ наша стварност. А многи пре нас су их сањали, градећи Нови Сад на стубовима заједништва, поштовања и љубави.

Данас је наш град отворен за различитости, мултикултурана и мултиетничка средина. Бројне компаније из свих делова света бирају баш Нови Сад као место за пословање, тако да смо у последњој деценији препознати као град идеалан за инвестиције, као тле погодно за, како му име каже – „нови засад“ из кога ниче само успех.

Добитник овогодишње Фебруарске награде је од целе планете одабрао баш Нови Сад за свој град и у име свих Новосађана, најискреније честитам Стефану Миленковићу. Хвала му за изузетан допринос култури града и друштва у целини, а наравно и на томе што је изабрао Српску Атину за свој дом. Свим грађанкама и грађанима честитам 1. фебруар, Дан града Новог Сада“, рекао је Милан Ђурић захваливши Милошу Вучевићу, садашњем потпредседнику Владе и министру одбране на свему што је за Град урадио у току три градоначелничка мандата.

Светски признати уметник, новосадски универзитетски професор и уметнички директор Градске концертне дворане Стефан Миленковић се захвалио Граду, садашњем и бившем градоначелнику Новог Сада и свима који су допринели да његов живот буде Нови Сад.
Фото: Град Нови Сад

„Мој живот у Новом Саду је невероватан, имамо пуно пријатеља, али наравно, пуно је и одговорности. Прошла година је обиловала пројектима, а неки од њих су стварање гудачке репрезентације младих извођача „Грми“, затим фестивал Камерне музике „Блиско“, а одржан је и други интернационални камп за виолинисте. Мој тим и ја предано радимо и на стварању новог идентитета концертне дворане Града, тог новог храма културе у Новом Саду. Хвала на поверењу свима, а моја порука за младе, талентоване људе је да не можете претерати у величини ваших снова, зато сањајте велике снове“, рекао је Миленковић.

Grad Novi Sad posebno daruje svaku novosadsku bebu koja se rodi 1. februara

 

Преузмите андроид апликацију.