Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Уређен блок уз Тургењеву улицу – нови терени, игралиште и теретана на отвореном (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је уређену блоковску површину која се налази уз Тургењеву улицу, што је финансирано средствима из буџета Града у 2022. години.
Фото: Град Нови Сад

Радови који су у потпуности окончани крајем децембра протекле године, обухватали су реконструкцију бетонских и асфалтних пешачких стаза и изградњу нових, реконструкцију кошаркашког и фудбалског терена, дечијег игралишта, теретане на отвореном, постављање нове тартан подлоге, као и урбаног мобилијара – чак 30 нових клупа, 24 нове канте, хортикултурно уређење, сређивање платоа и решавање проблема одвођења атмосферских вода, а постављени су и сет за шах и нова чесма.

„Град Нови Сад посебну пажњу усмерава на уређење блоковских површина попут ове коју смо данас обишли, у Тургењевој улици. Радови који су почели у марту, окончани су крајем децембра прошле године, а вредност те инвестиције износила је 57,5 милиона динара. Ово су места на којима се окупљају све генерације и због тога нам је важно да оваква места буду уређена. Наравно, код тих инвестиција се значајан део и не види, али је веома важан. Мислим на инфраструктуру, која је углавном подземна, али суштински, она је та која доприноси трајању оваквих површина. Грађанима веома значи уређено игралиште, спортски терен, квалитетан мобилијар и наставићемо са улагањима ове врсте и у будућности. То је важно, како за нашу децу, тако и за наше старије суграђане, који проводе део свог слободног времена на местима попут овог, уживајући са својим комшијама“, рекао је градоначелник Ђурић.

У буџету за ову годину планирана су средства у висини од 80 милиона динара за уређење блоковских површина, а у сарадњи са Покрајинском владом, у плану је да се ребалансом буџета обезбеде додатна средства за ову намену.

Град је и у претходном периоду издвајао средства за уређење блоковске површине на Кеју између „четири куле“, затим у блоку Бате Бркића, блоку код Улице Ласла Гала, блоку код Улица Радничке, Стевана Мусића и Максима Горког. Тренутно су у току радови и на трећој фази уређења блока Бате Бркића.


Uređen stambeni blok izmešu ulica Lasla Gala i Vojvođanske (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.