Почетна > Србија
Србија

Упозорење РХМЗ на високе температуре, сутра до 39 степени

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је данас упозорење на високе температуре, које су данас у подне у готово целој Србији премашиле 30 степени Целзијуса.
Фото: Градске инфо

Најтоплије је у 12 часова било у Крушевцу где је измерено 33 степени, док у већини градова температура варира од 30 до 32 степена.

Широм Србије данас је претежно ведро, а температуре су готово у целој земљи премашиле 30 подеок, осим у Врању (28 степени Целзијуса), на Копаонику где је измерено 18 степени, у Сјеници и на Црном Врху 25 и на Златибору 26 степени.

Северни ветар променљивог правца дува брзином од 1 до 3 метра у секунди, а влажност ваздуха креће се од 26 процената у нижим пределима до 44 одсто колико је измерено на Копаонику и деловима Србије на вишим надморским висинама.

РХМЗ издао је упозорење на велике врућине у Србију и посебно у Београду и за уторак 26. јул са температурама од 35 до 39 степени.

У уторак увече на северозападу Србије, а током ноћи ка среди и у осталим крајевима локално су могуће краткотрајне временске непогоде: обилни пљускови са грмљавином, појава града и јак и олујни ветар.

РХМЗ прогнозира за сутра веома топло време у главном граду са температуром од око 36 степени Целзијуса.

Водостај на Дунаву, као и на Сави код Сремске Митровице и Шапца наредних дана ће се кретати испод ниских пловидбених нивоа.

На Јадру, Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95 одсто необезбеђености (биолошком минимуму).

Skoro polovina testiranih pozitivna na koronu, blagi porast obolele dece

Преузмите андроид апликацију.