Почетна > Србија
Србија

Упозорење РХМЗ на непогоде, град и олујни ветар

Републички хидро-метеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење за подрчује целе Србије на локално већу количину падавина и појаву непогода са градом и олујним ветром.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Данас до краја данас се очекује променљиво и у већем делу земље нестабилно време са пљусковима и грмљавином, који ће локално бити праћени градом, јаким или олујним ветром и количином падавина већом од 20 милиметара за кратко време.

Сутра, у суботу, грмљавински процеси се очекују још на југу и истоку Србије, а у осталим крајевима киша која ће, уз захлађење и јак и олујни северозападни ветар, бити интензивнија увече и у ноћи ка недељи.

Према прогнози времена, сутра се у земљи очекује претежно облачно и изнад већег дела земље хладније са кишом, док ће се на југу и истоку задржати релативно топло са локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар изнад већег дела земље биће слаб и умерен, северозападни, док ће на југу и југозападу пре подне дувати умерен југозападни ветар. Увече ће северозападни ветар бити у појачању, у Војводини, на истоку и у планинским пределима повремено и са ударима олујне јачине.

Најнижа температура сутра у Србији од 12 до 16 степени, а највиша од 16 на северу до 25 степени на југу и истоку.

У Београду ће сутра бити облачно и осетно хладније, са кишом и умереним северозападним ветром, који ће крајем дана бити у појачању.

Температура без већег колебања, од 14 до 16 степени.

У недељу ће бити хладно и ветровито у свим пределима, уз постепени престанак падавина и делимично разведравање, а после подне и слабљење северозападног ветра.

И следеће седмице задржаће се хладно време за ово доба године уз максималне температуре од 16 до 21 степена, уз честу појаву кише, а понегде и пљускова.

Usvojen Akcioni plan za Strategiju razvoja civilnog društva

Преузмите андроид апликацију.