Почетна > Нови Сад > Новосадске приче
Нови Сад Новосадске приче

Упознајте Новосађанку која вози градски аутобус (ВИДЕО)

За доброг возача градског аутобуса није пресудан пол, већ способност и воља да се управљање таквим возилом овлада.

Свеску са редним бројем возила носи у рукама, обучена у униформу седа за волан, покреће мотор и отвара своју смену. Вероватно сте је сретали у некој од аутобуских линија.

Сузана Младеновић је женски возач градског аутобуса и својим примером разбија све стереотипе поделе на мушки и женски посао.

Иако је много жена заволело овај посао захваљујући оцу или брату механичару, Сузана је увидела да је вожњу заволела још када се аутобусом превозила од куће до школе и назад.
Фото: Градске инфо

Још као дете се заљубила у свој посао, ни одлазак у Нови Сад на студије, нити бројни послови у трговини нису је одговорили од идеје да оствари своје снове и постане професионални возач, љубав према волану је превладала.

Када улазе у посао професионалног возача, жене често не познају механику и дијагностику возила, што им представља додатну потешкоћу, међутим уз праве колеге и добру обуку, Сузана је за два месеца савладала основу коју је касније кроз посао надоградила.
Фото: Градске инфо

Овај несвакидашњи призор женског возача, многим новосадским путницима, у најмању руку изазива чуђење, она каже да се на то навикла до те мере да јој је чак и симпатично,

Како каже, док се обавља пренос смене наочиглед присутних путника, често ухвати симпатичне реакције, питања или знатижељне погледе који ситуацију посматрају у потпуној тишини, дупке пуног аутобуса.

Осим што је квалификована за вожњу аутобуса и камиона, Сузана је себи испунила још један професионални сан и положила Е и Д категорију и тако савладала све категорије вожње које постоје.
Фото: Градске инфо

Према њеним речима, испуњена је како на пословном тако и на приватном плану, јер своје пословне успехе и дневне обавезе дели са својим партнером који је такође запослен у „ЈГСП Нови Сад“ предузећу.

Иако је љубав према вожњи била испред сваког факултета, њена академска амбиција се ту не завршава, јер планира да заврши студије права и оствари још један успех у низу.
Фото: Градске инфо

Dašak Savane u Srbiji – Danijeline haljine su pravi modni krik (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.