Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Универзитетски спортски куп окупио више од 300 такмичара – студенти ФТН-а остварили најбоље резултате (ВИДЕО)

На Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду је од 7. до 9. децембра одржан универзитетски спортски куп Новог Сада.

У разговору са Бојаном Рашковићем из Универзитетског спортског савеза Новог Сада, покушали смо да сазнамо нешто више о овом догађају. Ко је организатор догађаја, колико студената је узело учешће и шта је заправо био циљ ове спортске манифестације?

Организатор спортског купа био је Универзитетски спортски савез Новог Сада у сарадњи са студентским парламентима и организацијама новосадског универзитета. Учешће на овогодишњем догађају узело је преко 300 студената са 14 факукултета Универзитета у Новом Саду. Студенти су имали прилику да се такмиче у фудбалу, кошарци и мушкој и женској одбојци.

Фото: Градске инфо

Циљ овогодишњег спортског купа је да се свим студентима новосадског универзитета омогући неопходан и потребан ниво физичке активности, али и да се надмећу и такмиче у спортском и фер плеј духу. Такође, ово је било јединствена прилики да се студенти са различитих факултета друже и стекну нова пријатељства.

Учешће у фудбалском делу такмичења узело је осам универзитетских екипа. Прво место освојили су студенти са Факултета техничких наука, друго место освојили су студенти са Медицинског факултета, а треће место студенти Економског факултета.

У кошарци се такмичило такође осам екипа, а прво место су освојили студенти Факултета техничких наука, друго место студенти са Факултета спорта и физичко васпитања, а трећи су били студенти са Медицинског факултета.

Фото: Градске инфо

Такмичење у одбојци организовано је и за студенте и за студенткиње. Код студената учешће је узело седам екипа. Прво место су освојили су студенти Факултета Техничких наука, други су били студенти са Факултета за спорт и физичко васпитање, а треће место освојили су студенти Природно-математичког факултета.

У женском делу такмичења учешће је узело шест екипа. Прво место освојиле су студенткиње Медицинског факултета, друге су биле студенткиње Економског факултета, а треће место освојиле су студенткиње са Факултета за спорт и физичко васпитање.

Универзитетски спортски куп Новог Сада подржан је од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Anketirali smo studente u Novom Sadu: Koliko čitaju i koji su im omiljeni romani?

Преузмите андроид апликацију.