Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Универзитет у Новом Саду у првих 300 из две области на Шангајској листи

Универзитет у Новом Саду пласирао се међу првих 300 у две од укупно 54 научне области на најновијој Шангајској листи по којој се рангирају научна поља.
новом
Фото: Градске инфо

Универзитет у Новом Саду налази се између 201-300 места из области науке о храни и технологији хране.

Такође, новосадски универзитет се налази између 201-300 места из области угоститељства и менаџмента у туризму.

Поред Универзитета у Новом Саду на овогодишњој Шангајској листи за научна поља налазе се и београдски, нишки и крагујевачки универзитет.

Универзитет у Београду пласирао се међу првих петсто у 13 од укупно 54 научне области. Најбољи пласман остварио је из области науке о храни и технологије хране где се налази између 51-75 места.

Универзитет у Нишу налази се између 401-500 места из области математике, а Универзитет у Крагујевцу између 201-300 места из области клиничке медицине.

Шангајска листа по научним областима објављује се од 2009. године, и то месец дана пре ранг-листе најбољих светских универзитета.

Универзитет у Новом Саду рангиран је између 901. и 1000. места на глобалној ранг листи најбољих светских универзитета The Academic Ranking of World Universities (ARWU) коју објављује Универзитет Шангај Ђао Тонг (Shanghai Jiao Tong) у НР Кини, а односи се на 2021. годину. Шангајска листа најбољих светских универзитета за ову годину би требало да буде објављена средином августа месеца.

Koje mesto zauzima Univerzitet u Novom Sadu po Centru za rangiranje svetskih univerziteta?

Преузмите андроид апликацију.