Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

УниАдрион летња школа о одрживом туризму за студенте

УниАдрион летња школа o одрживом туризму под називом Make a difference: how to evaluate the impact of tourism development on the Adriatic-Ionian region, одржаће се у периоду од 5. до 16. септембра 2022. године на Marche Polytechnic University у Анкони, Италија, у оквиру пројекта AI-NURECC PLUS.
униадрион
Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду

Летња школа оджаваће се двојако, онлајн путем у периоду од 5. до 9. септембра, а на Универзитету Marche Polytechnic у периоду од 12. до 16. септембра.

На летњој школи може да учествује 30 младих људи са искуством у маркетингу и туризму који долазе са универзитета који припадају удружењу UniAdrion и студенти или млади службеници који долазе из земаља обухваћених Стратегијом Европске Уније за јадранско-јонски регион (EUSAIR: Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Грчка, Италија, Црна Гора, Северна Македонија, Сан Марино, Србија и Словенија).

Учесници ће бити одабрани на основу њихових биографија, тренутног истраживања и истраживачких односно професионалних интересовања. Географска равнотежа ће такође бити узета у обзир у процесу селекције.

Циљ пројекта јесте да се помогне учесницима да боље разумеју потенцијал региона са туристичке тачке гледишта, да развију нове идеје за алтернативне облике туризма у циљу бољег искоришћавања тог потенцијала, да се обуче о могућим решењима за превазилажење великих криза попут оне до сада изазване пандемијом Covid-19.

За стипендиране учеснике (максимално 30 доступних стипендија) котизације, оброци у Универзитетској мензи, смештај у студентској кући и културне активности биће покривени из пројекта AI-NURECC PLUS. Стипендистима ће бити обезбеђен и џепарац за трошкове пута.

Рок за достављање пријава је 28. јул 2022. године.

Stipendije Ministarstva visokog obrazovanja Egipta i „Al Azhar Al Sharif“ za 2022/23. godinu

Преузмите андроид апликацију.