Почетна > Србија
Србија

Унапређења платформа Националног контакт центра за безбедност деце на интернету

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету при Министарству информисања и телекомуникација, први и за сада једини институционални механизам у региону који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу, данас добија унапређену и редизајнирану онлајн платформу Паметно и безбедно која промовише подизање дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбедносне културе код свих грађана Србије.
Фото: pametnoibezbedno.gov.rs/

Министарство информисања и телекомуникације саопштило је да је унапредило платформу ослушкујући потребе деце и родитеља, односно грађана Србије.

„Поред изузетно важних савета, едукација и других корисних садржаја о правилном коришћењу интернета, безбедном постављању садржаја и могућностима онлајн заштите, путем контакт форме могуће је пријавити угрожавање безбедности на интернету оператерима Националног контакт центра“, објаснио је министар Михаило Јовановић и додао да ће нови изглед сајта корисницима пружити могућност лакшег информисања и едукације.

Он је додао је да је ово још једна у низу превентивних активности у циљу сузбијања дигиталног насиља.

Сви грађани Републике Србије имају могућност да се бесплатно обрате на број телефона 19833 или путем www.pametnoibezbedno.gov.rs.

Поред пријема пријава онлајн угрожавања деце и телефонског и онлајн информисања и саветовања, Центар спроводи едукације широм Србије, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникације.

Postignut dogovor o minimalcu

Преузмите андроид апликацију.