Почетна > Свет
Свет

УН: Проблем са испоруком помоћи Сирији на територије под контролом ХТС

Помоћ због земљотреса из делова Сирије који је под контролом владе у Дамаску, на територију коју контролишу опозиционе групе, обустављена је због проблема са одобрењем исламистичке организације Хајат Тахрир ал-Шам (ХТС), саопштио је данас Ројтерсу портпарол Уједињених нација.
Foto: Pixabay/Chickenonline

Сиријска влада је прошле недеље саопштила да је спремна да пошаље помоћ у области на северу земље, углавном под контролом ове џидистичке организације, а коју је погодио разорни земљотрес.

Сирија је земља која је у ратном сукобу већ 12 година и у којој је већ пре земљотреса који је у понедељак погодио Турску и Сирију постојала дугогодишња хуманитарна криза са више од четири милиона људи којима је потребна помоћ, а велики део инфраструктуре је уништен или оштећен, укључујући путеве и мостове.

У Турској и Сирији је, након земљотреса који је само у Сирији оставио без домова до 5,3 милиона људи, храна хитно потребна за најмање 870.000 људи, упозориле су УН.

Шеф дирекције за хуманитарну помоћ УН Мартин Грифитс оценио је да је земљотрес најгори догађај у последњих 100 година у том региону.

Podignuta optužnica i protiv poslanika EP Marka Tarabele zbog korupcije

 

Преузмите андроид апликацију.