Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Уметник из бразилске фавеле 27. новембра у Дистрикту

Концерт ће бити одржан 27. новембра у 21 час у Дистрикту, Фабрика, а као подршка Едгару наступиће и новосадски репери Рођени, „Funky Guru“, Ђаре и Ничке 3000 уз подршку ди-џеј Кеyри.
Фото: НСЕПК/Luiz Garrido

У завршници године титуле Европске престонице културе, у склопу програмског лука Друга? Европа, уз музику бунта кроз панк фестивал не завршавамо већ почињемо неку нову новосадску причу.

Јер је Едгар, уметник из бразилске фавеле са јаким ангажованим порукама и модерним изразом, порука коју шаљемо за крај – само кроз конструктивну критику и промишљање, културну размену и мењање перспектива можемо бити боље и праведније друштво, друштво за све!

У сарадњи са новосадским реперима Едгар је припремио сингл под називом „Долар, Лира, Еуро” кроз који је остварена важна уметничка сарадња чији резултат ће бити представљен и на његовом наступу 27. новембра у Фабрици.

Сиромашни градови познатији као фавеле око Рио де Жанеира и Сао Паола нису произвели само самбу и бразилску традиционалну музику, већ и фанк, а однедавно и хип хоп и реп.

Тако ће у складу са концептом програма Друга Европа која пропитује постојеће друштвене норме и устаљене наративе, наступити бразилски репер који потиче из фавеле, користи рециклиране материјале за израду одеће, а за прављење музике користи MPCs.

Реч је о мултиталентованом уметнику Едгару који се на бразилској урбаној сцени појавио 2018. године са својим деби албумом „Ultrassom“ (Deck Disk).

Уз музичку продукцију Pupill-a, бубњара Nação Zumbi’sa ниједан уметнички израз у његовом албуму није изолован.

У својим реп песмама Едгар се бави питањима и проблемима друштва, животне средине, технологије и потрошње робе.

Номинован је у категорији дебитантског уметника за престижну бразилску музичку награду Prêmio Multishow и за награду коју додељује Удружење уметничких критичара Сао Паола.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

“Green Love“ avantura se nastavlja u decembru uz velika muzička imena

Преузмите андроид апликацију.