Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића део су Дочека!

Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића у виду видео-сценографије, биће приказана 31. децембра на малој сцени код Беорадске капије.
Фото: НСЕПК/М. Пудић

Посебно дизајниран видео са саџајем креиран је за сваког извођача који наступа на малој сцени у Штросмајеровој, у Подграђу.

Пројекција ће бити приказана у оквиру програма Дочек, као део пројекта „Tesla Light Gallery“.

Дејан Стојков је уметник из Новог Сада, који живи баш у Подграђу. Дејан се проналази у свету визалне уметности, кроз процес стварања, представљања и имплементације у разним облицима као што су фотографија, видео продукција и анимација.

Он производи различите визуалне садржаје и његов рад се може наћи у разним промо-клиповима, музичким спотовима, скечевима, кратким филмовима, филмовима и културно уметничким догадјајима као што су „La Nuit Lumiere“, Вила, Калеидоскоп културе, новосадски Корзо, „Sneakerville“ фестивал и други.

Поред фотографисања, снимања, монтаже, анимирања, креирања визуала, такође је био и један од учесника на светском фестивалу визуалне уметности („La Nuit Lumiere“) у Француској. Дејан има тенденцију да ужива у уметности, напредује кроз њу те и да се оствари кроз исту.

Фото: НСЕПК/М. Пудић
Анђелко Попић, рођен у Новом Саду, студент је Дизајна светла на Академији уметности у Новом Саду.

Кроз студије светла проналази своје место у аудиовизуелном пољу на позицији дизајнера и оператера светла за потребе сценских уметности, како у музичком тако и у позоришном свету.

Кроз рад са менторима и уметницима на бројним позоришним и музичким пројектима и дешавањима константно трага за усавршавањем својих вештина. Кроз рад на позоришним представама проналази своју естетику, коју користи као полазну основу за рад на новим пројектима и труди се да употпуни како визију извођача тако и доживљај посматрача.

Фото: PrtSc/GoogleMaps

Doček je novosadski bend „Monohrom“! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.