Почетна > Бизнис
Бизнис

Улога осигурања у свету винограда и вина

Виноградари имају тежак посао јер морају да се носе с многим изазовима у константно променљивом пољопривредном окружењу од кога зависи њихова егзистенција. Један од таквих изазова јесте и непредвидљивост природе.
Фото: Pixabay/koreafreund

У том контексту, осигурање игра кључну улогу у заштити интереса виноградара и целокупне винске индустрије. Кроз истицање важности заштите винограда, водећа осигуравајућа кућа „Дунав осигурање“ и угледна организација у свету винских сајмова „Vine vision“, удружиле су своје ресурсе у партнерству које наглашава кључну улогу осигурања у винском сектору.

Виногради су чаробна и тиха окружења, али нису отпорни на хирове природе. Власници винограда знају да фактори као што су град, мраз, пожар и удари грома брзо могу да претворе обећавајућу сезону у праву катастрофу. У светлу климатских промена, непредвидљивост временских образаца постаје још израженија. Те природне катастрофе могу да доведу до уништења целокупног рода и, посредно, угрозе будућност пословања у винској индустрији.

Винарски посао је нераскидиво повезан с квалитетом и количином грожђа које се бере. Заштита тог непроцењивог ресурса није само мудар финансијски потез; то је неопходан корак у очувању традиције и културе производње вина. Виноградари се суочавају с непредвидивим временским условима и климатским променама, чиме осигурање постаје кључни инструмент за управљање ризицима.

Мило Марковић, члан ИО Компаније „Дунав осигурање“, појашњава битне разлоге за заштиту виноградарске и винске производње:

„Дунав осигурање“ разуме специфичне потребе власника винограда и винара. „Дунавова“ понуда осигурања обухвата заштиту од најчешћих претњи као што су град, мраз, пожар и удар грома. Осим тога, „Дунав“ нуди додатну заштиту од мраза, олуја, поплава и бујичних вода. Захваљујући тој свеобухватној заштити, виноградари се могу поуздати у то да имају сигуран ослонац који их штити од непредвиђених потешкоћа. „Дунав осигурање“ се истиче својом посвећеношћу власницима винограда и понудом која садржи најдужи период покрића у поређењу са свим осталим плодовима, чиме се осигурава да власници винограда буду адекватно покривени осигурањем током важног вегетативног периода. Та наглашена подршка виноградарима јасно указује на преданост компаније винској индустрији.

С обзиром на наставак климатских промена које изазивају несигурност, никада није било важније за виноградаре да размотре осигурање као незаобилазан део свог пословног плана. „Дунав осигурање“ наглашава да осигурање није само финансијски алат; то је систем заштите који чува традицију и културу производње вина. Заштита вашег винограда значи заштиту ваше страсти, вашег егзистенцијалног опстанка и ваше везе са земљом. У партнерству са „Дунав осигурањем“, „Винска визија Отвореног Балкана“ позива виноградаре да предузму овај кључни корак ка осигурању своје будућности у свету вина.

„Dunav osiguranje“ i „Wine Vision“ – partnerski nastup za bolja postignuća

Преузмите андроид апликацију.