Почетна > Србија
Србија

Уклоњена последња цистерна са амонијаком, сутра крај ванредне ситуације

Градоначелник Пирота Владан Васић потврдио је за Танјуг да је уклоњена и последња, од укупно четири цистерне са амонијаком које су склизнуле са пруге, након чега је из једне од њих дошло до цурења амонијака.
Фптп: Танјуг/МГСИ

“Подигнута је и склоњена и четврта, последња, цистерна са амонијаком. Следи сређивање пруге, санирање оштећења, како би се у што краћем року међународна пруга оспособила са саобраћај. Уклањањем последње цистерне са места акцидента, створили су се услови да се сутра, када ће заседати Штаб за ванредне ситуације Града Пирота, укине ванредна ситуација“, казао је Васић, који је уједно и командант Штаба за ванредне ситуације Града Пирота.

Ванредна ситуација у Пироту уведена је 25. децембра када је због дотрајалости пруге дошло до исклизнућа дела вагона композиције која је превозила цистерне са амонијаком.

Тада је дошло до цурења амонијака из једне од цистерни, а на оближњем ауто-путу, када су се изненада у облаку са испарењима амонијака нашли бројни аутомобили, лакше је повређено 50 особа, док су две особе, преминуле.

Захваљујући реакцији свих служби, Штаба за ванредне ситуације који је одмах обавестио јавност о акциденту, Сектора за ванредне ситуације, ватрогасаца, Хитне помоћи која је транспортовала повређене у Ниш, спречене су неупоредиво озбиљније последице овог акцидента.

Vučić: Uprkos svemu, Srbija i dalje opstaje i napreduje

Преузмите андроид апликацију.