Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уклоните негативну енергију пред спавање: Уз помоћ ових савета утонућете у сан безбрижно

Да бисте себи приуштили лак и квалитетан сан, важно је да не одете у кревет под набојем негативне енергије и стреса.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Спаваћа соба је место у којем проводимо пуно времена, опуштамо се, бистримо ум и добијамо енергију за нови дан. Уколико сте имали тежак и стресан дан, конфликт или вас је неки догађај узнемирио, важно је да емоције вратимо у стање равнотеже пре него што одемо на спавање.

Када заспимо под утиском негативности, могуће је да ћемо имати лошији квалитзет сна, да се нећемо доморити, као и да ћемо мрзовољни и нерасположени започети јутро.

Фенг шуи стручњаци такође истичу да су негативне емоције у спаваћој соби најризичније по енергију.

Позитивна енергија Чи која је концентрисана у спаваћој соби, штити нас и помаже да се осећамо боље, бистри ум, мотивише и јача оптимизам. Ова витална и повољна енергија може бити нарушена негативним мислима и емоцијама, као и негативним искуствима које потискујемо у себи и доносимо у простор у којем се одмарамо.

Најефикаснији и најлакши начин је медитација. Медитација је пракса која је осмишљена да вас научи да пребаците пажњу са једне ствари на другу – у овом случају са негативних емоција на неутралне или чак добре.

Није битно да ли сте почетник, можете да испробате медитацију, постоје разне технике и приступи. Изаберите онај вид медитације који вам највише прија и пред спавање упловите у мирно медитативно стање.

Такође је веома корисно добро проветрити просторију у којој спавате пре спавања, али и опуштајућа купка са есенцијалним уљима четинара или топао туш могу додатно помоћи. Ако имате вољену особу која је веома позитивна и којој се можете обратити за помоћ, урадите то.

Разговор понекад може скинути терет, можете добити важан савет и осећати се боље.

Са друге стране, ако комуникација са партнером почиње да прелази у свађу, најбоље је да се договорите да одложите дискусију за сутра. Уопштено говорећи, када двоје људи оду у кревет огорчени и негативни, то може да подигне њихову огорченост на следећи ниво.

Све бриљантне и занимљиве идеје појављују се у већини случајева ујутру, када је ум бистар и глава ради сто посто ефикасно. Сутра је нови дан – баш ова реченица коју можете изговорити пре него што легнете у кревет, може помоћи да се осећате боље и растерећениј. Освестите да вам сваки нови дан доноси прилику за развој, напредак, нове идеје и шансе.

Otišlo je sunce i nemate volje! Kada je anksioznost ozbiljnija nego što mislite

Преузмите андроид апликацију.