Почетна > Свет
Свет

Укидају се све мере за улазак у Шпанију

Од данас, путници који долазе из земаља које нису чланице ЕУ моћи ће без икаквих ограничења да уђу у Шпанију, потврдиле су власти ове земље.
Фото: Unsplash/palsoft

Шпанске власти најавиле су да та земља више неће примењивати ковид мере и правила уласка за путнике из земаља које нису чланице Европске уније/шенгенског простора, пише TravelDaily.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Шпаније, од 21. октобра више неће важити ковид мере за доласке из земаља које нису чланице ЕУ. То значи да ће сви путници из трећих земаља моћи да уђу у Шпанију без ограничења.

„Од 21. октобра мере здравствене контроле за путнике из земаља које нису чланице ЕУ или земаља придружених Шенгену не важе“, објавило је шпанско Министарство унутрашњих послова на свом званичном Твитер налогу.

Ово значи да путници који нису држављани ЕУ сада могу да уђу у Шпанију иако немају важећи сертификат о вакцинацији, потврду о прележаном коронавирусу или негативан тест. Исто тако, путници не морају ни да попуњавају здравствени образац.

Како кажу, одлука је дошла услед процењивања тренутне епидемиолошке ситуације, а надају се да ће се сада, када путници из трећих земаља више не подлежу никаквим ограничењима уласка у Шпанију, број туриста који ће ову земљу одабрати као своју наредну дестинацију значајно повећати.

Erdogan: Putin i ja radimo na sprečavanju prehrambene krize

Преузмите андроид апликацију.