Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC – Шампионска 2021. година

Феноменална година у најјачој светској ММА организацији је иза нас, а листа нових шампиона више је него импресивна
Фото: PrtSc/UFC – Ultimate Fighting Championship/YouTube

Највећа светска ММА организација, „UFC – Ultimate Fighting Championship“, еквивалент је највећих светских такмичења/лига у разним спортовима – „NBA“ у кошарци, „NHL“ у хокеју, или „NFL“ када је о америчком фудбалу реч. Cрбија има неколико представника међу светском елитом, а верујемо да ће их ускоро бити много више, уз прилику за константан напредак, и шансу да у скоријој будућности неко од наших бораца добије прилику за напад на шампионски појас у својој категорији, најпрестижнији појас данашњице.

Најближи томе је Александар Ракић, српски борац који представља „МTK Global“ менаџмент, и који се тренутно налази у самом врху полутешке категорије. Верујемо да ће и остали српски борци ускоро имати прилику да се домогну врха ММА спорта.

Прошла година била је заиста квалитетна када су UFC догађаји у питању. Коначно је на великом броју манифестација било дозвољено присуство публике што је за последицу имало одржавање историјских турнира, који су омогућили да „UFC“ крунише нове шампионе.

У 2021. години крунисано је девет нових шампиона, од којих су два бивша првака успела да поврате „своју“ титулу.

„UFC“ организација на свом каналу објавила је одличан видео којим се осврнула на претходних 12 месеци, и девет шампиона који су обележили ову годину.

Погледајте компилацију у којој ћете видети Роуз Намајунас (сламка категорија), Брендона Морена (мува категорија), Алџемејна Стерлинга (бантам категорија), Пјотра Јана (бантам категорија), Џулијану Пењу (бантам категорија), Чарлса Оливеиру (лака категорија), Гловера Теиксеиру (полутешка категорија), Френсиса Нгануа (тешка категорија), Сирила Гана (тешка категорија).

 

SBC 37 Revenge – Spektakl za kraj uspešne godine (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.