Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 303: Переира нокаутирао Прохаску и одбранио појас шампиона

Алекс Переира још једном је у великом стилу зауставио бившег шампиона Јирија Прохаску, атрактивним нокаутом почетком друге рунде, те након тога најавио могући поход и на тешку категорију.
Фото: PrtSc/X/UFCEurope

Иако су сви љубитељи највеће светске ММА организације „UFC“ са нестрпљењем ишчекивали ову манифестацију због првобитно најављене борбе вечери између Конора Мекгрегора и Мајкла Чендлера, која је нажалост отказана услед повреде ирског борца, нови главна борба спектакла дала нам је прилику за прави шампионски реванш између Алекса Переире и Јирија Прохаске.

У првом међусобном сусрету Переира је славио техничком нокаутом. Овог пута можемо рећи да је на још импресивнији начин одбранио свој шампионски појас. Отворио је борбу ниским ножним ударцима и био јако близу да крајем прве рунде заврши борбу након одличног левог крошеа којим је угрозио Прохаску. Ипак, звоно је спасило чешког борца. Алекс Переира није желео да пропусти овакву прилику и одмах на почетку друге рунде напада вероватно још увек недовољно опорављеног Прохаску. Високи ударац левом ногом у главу шаље Прохаску на под, и наконн тога неколико удараца у партеру доносе Алексу Переири нову импресивну победу.

Да ли је тешка категорија следећа станица станица за човека који је у кратком временском периоду имао у свом поседу шампионске појасеве средње и полутешке категорије? Остаје нам да видимо како ће се ствари одвијати.


Дијего Лопес савладао је судијском одлуком Дена Игеа који је као заменски борац прихватио борбу само неколико сати пре одржавања саме приредбе.


Једногласном одлуком судија славио је и Роман Долидзе у борби против Ентонија Смита.


Занимљиво је и да је надолазећа звезда Иан Гери судијском одлуком победио опасног нокаутера Макла Пејџа.

 

 

UFC 302: Makačev ponovo odbranio titulu

 

Преузмите андроид апликацију.