Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 295: Переира нокаутирао Прохаску, Аспинал зауставио Павловича

Још једна врхунска приредба под окриљем најбоље светске ММА организације „UFC“. Алекс Переира постао је шампион у полутешкој категорији, док је британски борац Аспинал постао „интерим“ шампион тешке категорије
Фото: PrtSc/X/UFC

Алекс Переира, донедавни шампион „UFC“ средње категорије, имао је прилику за напад на титулу и у вишој тежинској категорији, и искористио је на најбољи могући начин. Переира је нокаутом стигао до вероватно највећег тијумфа у каријери, против искусног чешког шампиона, Јирија Прохаске. Переира је тако постао први борац који је освојио појас шампиона и у средњој и у полутешкој категорији.

Иако многи сматрају да је борба можда прекинута прерано, и да је судија могао допустити наставак од барем неколико секунди, свакако је у питању велика победа за бразилског шампиона.

Фото: PrtSc/X/UFC

У тешкој категорији, наком отказивања борбе између Џона Џонса и Стипе Миочића, прилику за напад за привремени („интерим“) појас у тешкој категорију добили су Том Аспинал и Сергеј Павлович. Борба два колоса није дуго потрајала, наком доброг ниског ножног ударца Аспинала, и солидних ручних комбинација Павловича, успео је из контре Аспинал да погоди противника, пошаље га на под, и ударцима у партеру експресно заврши посао.

Привремени појас шампиона заслужено је отишао у руке Британцу.

Фото: PrtSc/X/UFC

Џесика Андраде победила је Макензи Дерн техничким нокаутом.

 

 

UFC 294: Makačev pobedio nokautom, Čimaev i dalje neporažen

 

Преузмите андроид апликацију.