Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 285: Џон Џонс нови краљ тешке категорије, Грасо скинула Валентину Шевченко са трона

„UFC 285“ приредба у препуној „T-Mobile“ арени у Лас Вегасу пружила нам је историјски спектакл. Дугогодишњи владар полутешке категорије, након три године паузе, прелази у вишу категорију и са лакоћом осваја шампионски појас, и потврђује статус највећег свих времена
Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Џон Џонс – након дуге паузе, и након великог броја проблема ван октагона, испраћен сумњом од стране многих, вратио се на најјачу светску ММА сцену, овог пута у тешкој категорији, против опасног Сирила Гана, и са лакоћом, у првој рунди, завршницом славио у великом стилу.

Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Највећи борац полутешке категорије, постао је нови владар тешке категорије. Борац који је у својој каријери побеђивао највећа имена у историји спорта – Даниејла Кормијеа, Маурисија Шогуна, Квинтона Џексона, Рашада Еванса, Лиота Мачиду, Чејла Сонена, Витора Белфорта, Гловера Теиксеиру, итд. овим наступом вероватно је потврдио статус најбољег борца свих времена.

Његов противник, Сирил Ган, човек са једним поразом у каријери, и то од шампиона Френсиса Нгануа који је својевољно одлучио да напусти трон и више не буде део „UFC“ организације, није имао шта да тражи у кавезу. Џонс је лако превео борбу у партер и „гиљотином“ натерао бившег интерим шампиона на предају.
Већ на овај начин Џон Џонс је потврдио свој статус најбољег, а најављени дуел са Стипом Миочићем (по многима најбољим „UFC“ тешкашем свих времена) биће нова прилика за њега да и у тешкој историји потврди свој статус и испише историју ММА спорта.

 

Алекса Грасо изненадила је цео свет и са трона скинула једну од најдоминантнијих шампионки свих времена, Валентину Шевченко.

Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Након скоро четири одрађене рунде, у борби у којој су обе боркиње биле успешне у ударачким разменама, и где је првакиња, Шевченко, имала више успеха у рушењима, до највећег профи тријумфа ипак је дошла Алекса Грасо.

Након неуспешног ударца ногом у тело из окрета од стране Валентине Шевченко, Грасо одлично реагује и одмах долази у позицију иза леђа, и у великом стилу, гушењем, приморава шампионку из Киргистана на предају, и постаје нова власница шампионског појаса мува категорије.

Непоражени Шавкат Рахмонов стигао је до седамнаестог узастопног професионалног тријумфа завршницом против Џефа Нила.

Матеуш Гамрот подељеном судијском одлуком славио је против Џејлина Тарнера и тако стигао до двадесет и друге профи победе.

Непоражени потенцијал Бо Никал импресивно је славио против Џејмија Пикета, гушењем у првој рунди.

Бивши шампион Коди Гарбрандт вратио се победом против Тревина Џоунса, док је Дрикус Ду Плесис славио против Дерека Брансона.

 

 

 

MMA u Srbiji – Aleksandar „Joker“ Ilić | U oktagonu #17 (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.