Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 267 – Завршен ММА спектакл за памћење (ВИДЕО)

Гловер Теиксеира у 42. години постао светски првак, а Пјотр Јан доминантно стигао привременог појаса шампиона! Победе Макачева, Волкова, Чимаева и Анкалаева
Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Заиста смо имали прилику да испратимо врхунски борилачки спектакл у Абу Дабију, под банером најбоље светске ММА организације „UFC“. Најављени списак борби свакако је обећавао, али оно што смо добили превазилази сва очекивања – добили смо вече доминантних наступа, нове шампионе и победе оних које ћемо ускоро гледати у походу на најпрестижније светско одличје.

Магомед Анкалаев, велика руска нада у полутешкој категорији стигао је до важне победе једногласном судијском одлуком против бившег изазивача за појас шампиона, Волкана Оздемира. Ово је четрнаеста победа у каријери за Анкалаева, она која га значајно приближава прилици за појас првака.


Најпопуларнија надолазећа звезда, непоражени чеченски борац са шведском адресом, Хамзат Чимаев, наставио је свој савршени победнички низ и у првој рунди гушењем стигао до десетог узастопног профи тријумфа, против опасног кинеског професионалца, Јинглианг Лија.


У тешкој категорији руски борац Александар Волков уписао је нови професионални тријумф, тридесет и трећи у професионаланој каријери, и вратио се на победничке стазе након пораза од тренутног званичног изазивача и привременог UFC шампиона у тешкој категорији, Сирила Гејна. Волков је након све три одрађене рунде једногласном одлуком судија славио против Марцина Тибуре из Пољске.


Ислам Макачев, по многима наследник непораженог дагестанског шампиона Хабиба Нурмагомедова, који му је био у углу у овом мечу, наставља да доминира у легендарном октагону, и стигао је до двадесете профи победе која, верујемо, отвара врата овом фантастичном борцу да коначно добије прилику да постане светски првак. Макачев је експресно славио против новозеландског борца Дена Хукера, завршницом на руци, захватом „кимура“, у првој рунди борбе.


Након ових феноменалних борби на ред су дошле две шампионске борбе које су предводиле UFC 267.
Прва на реду била је она за привремени („interim“) појас шанпиона у бантам категорији, између руског професионалца и бившег шампиона, Пјотра Јана, и његовог противника, америчког борца, Корија Сендхејгена. И какав меч је ово био – фантастична представа и једног и другог борца, у којој је руски шампион био доминантнији…ипак, борбеност и срчаност америчког борца никог нису оставили равнодушним. Сендхејген је одлично ушао у меч, али како су рунде одмицале квалитет Пјотра Јана је долазио до изражаја. Фантастичне ударачке комбинације, константан притисак и тражење удараца који би завршили борбу показали су због чега је Јан тренутно један од најпопуларнијих бораца данашњице. Права борба до последњег даха која подсећа на легендарне „Роки“ филмове подигла је на ноге препуну дворану и све оне који су борбу пратили путем преноса, меч за историју. Победу једногласном одлуком судија, након свих пет одрађених рунди, остварио је Пјотр Јан, и стигао до појаса привременог првака.


Након тога, на ред је дошла главна борба вечери, између два искусна борца, из Пољске и Бразила. Званични шампион, пољски нокаутер, Јан Блахович, имао је прилику да брани своју титулу против бразилске легенде ММА спорта, Гловера Теиксеире.
И права прича као из бајке, у којој четрдесетдвогодишњи борац из Бразила, након феноменалне каријере, успона и падова, стиже до најважније победе у професионалној каријери, победе која му доноси титулу светског шампиона у полутешкој кетегорији и појас UFC шампиона. Гушењем у другој рунди, након доминантне прве рунде, до највећег профи тријумфа стигао је Теиксеира, остваривши сан сваког борца који је икада ступио у ММА кавез, и зарадивши привилегију да је званично најбољи борац света у својој категорији. Чињеница да је то остварио у четрдесет и другој години, када је мало ко од њега то очекивао, чини да његов успех буде још већи, и да свима широм планете пошаље поруку да се снови остварују уколико човек нешто жели више од свега и вредно ради како би стигао до свог циља.

Legendarni Fjodor stigao do novog trijumfa nokautom (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.