Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 265: Сирил Гaнe доминантно стигао до титуле привременог „UFC“ шампиона у тешкој категорији против Луиса

Фантастична представа француског борца донела му је привремени појас шампиона у тешкој категорији и отворила врата за прилику живота, наступ против актуелног светског шампиона Френсиса Нгануа.
Гане у акцији против Луиса  (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Наравно, до те борбе ће доћи уколико председник UFC-а, Дејна Вајт, тако одлучи, јер је и само заказивање борбе за привремену титулу шампиона стигло као поприлично изненађење за све љубитеље ММА спорта.

Сирил Гане беспрекорним наступом у октагону није дозволио Луису да покаже ништа из свог арсенала што би могло да угрози његов пут ка десетој узастопној профи победи, и када је у трећој рунди видео прилику да заврши борбу, непоражени Француз успео је да оствари највећи тријумф каријере и настави свој победнички низ, стигне до новог тријумфа техничким нокаутом и појаса „интерим“ шампиона.

Нови привремени шампион – Сирил Гане (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Француз је рутински одрадио ову борбу – технички супериорнији и одлично тактички припремљен, Гане је од самог почетка преузео иницијативу и радио колико му је било потребно да остави Луиса иза себе на судијским бодовним листама. Дерек Луис није својим повременим ударачким нападима успео да запрети француском ударачу. Добра комбинација удараца Ганеа пред сам крај треће рунде уздрмала је Луиса, и дала му прилику да ударцима у партеру заврши америчког борца, што је на најбољи могући начин и искористио.

Завршница борбе – ТКО победа за Ганеа (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Сирил Гане је показао квалитет за сам светски врх и видећемо колико ће брзо добити прилику да изазове сународника и тренутног владара тешке категорије, Нгануа.


Поред квалитетне главне борбе вечери имали смо прилику да видимо и одличан наступ некада једног од најдоминантнијих светских шампиона, Хозеа Алда из Бразила.
Одличан кроше Хозеа Алда против Муњоза (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Можемо рећи да је Бразилац изгледао импресивно против Педра Муњоза, успео је да наметне свој препознатљив стил и да тако максимално олакша посао бодовним судијама поред кавеза.

У прилично изједначеном врхунском окршају на ногама, опасни напади и фантастичне комбинације донеле су предност бившем шампиону, који је феноменалан наступ закључио победом једногласном одлуком судија.

Ручне комбинације које су Алду донеле победу (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Још једна одлична борба увеличала је UFC 265 спектакл – борба између Мајкла Кијезе и Висентеа Лукеа донела је мноштво узбуђења. Луке је кренуо у меч феноменалном комбинацијом удараца што је Кијезу натерало да борбу преведе у партер.

Међутим након неколико неуспешних покушаја завршнице Кијезе, Луке успева да преокрене ситуацију фантастичним нападом „D’Arce“ гушења, који је приморао његовог противника на предају.

Луке и Кијеза након фантастичне борбе (Танјуг/AP/Michael Wyke)

Најава поменутих мечева била је веома интересантна

 

Преузмите андроид апликацију.