Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

УЕФА: Само европски клубови могу да играју у Лигу шампиона, Лигу Европе и Лигу конференција

Само европски клубови могу да играју у Лиги шампиона, Лиги Европе и Лиги конференција, изјавио је данас председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин, преноси Хина.
Фото: Градске инфо

Чеферин је реаговао после навода да су тимови из Саудијске Арабије заинтересовани за учешће у најелитнијем европском клупском такмичењу.

„Не мислим да је новац Саудијске Арабије претња европском фудбалу. Имали смо сличне примере и раније. Фудбалери су одлазили у Кину, из те земље су се низале велике понуде, али кинески фудбал због тога није напредовао. Такав приступ није прави, мислим да би у Саудијској Арабији или било где другде, требало да улажу у образовање и напредак тренера и играча“, рекао је Чеферин за француски спортски лист Екип.

Он је истакао да богате понуде клубова из Саудијске Арабије и одласци играча из најбољих екипа неће утицати на квалитет европског фудбала.

„Колико ја знам Килијан Мбапе и Ерлинг Халанд не сањају одлазак у Саудијску Арабију. Стварно не верујем да се ће у било ком смислу угрозити квалитет наших такмичења“, навео је Чеферин.

Reprezentativci Srbije podržali Simanića: „Boriša, uz tebe smo“

Преузмите андроид апликацију.