Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

УЕФА повећала фонд за клубове који не играју европска такмичења

Европска фудбалска унија (УЕФА) објавила је данас на званичном сајту да је повећала фонд за клубове који се не пласирају из својих лига у неко од европских такмичења, са досадашња четири на седам одсто од укупног фонда награда.
Фото: Pixabay/marbus_79

Клубови који не успеју да се квалификују за једно од три такмичења под окриљем УЕФА, добијаће од следеће сезоне већи удео прихода захваљујући новом моделу расподеле новца који је усвојен данас.

УЕФА и Удружење европских клубова (ЕЦА) потписале су обновљени радни споразум који ће важити до 2030. године и који ће, како је саопштено, „појачати дугорочну стабилност и одрживи раст у европском клупском фудбалу“.

Промена ступа на снагу ​​од почетка сезоне 2024/25, подударајући се с новим форматом у сва три такмичења која организује УЕФА. Према новом моделу за циклус 2024-2027, седам одсто прихода које УЕФА заради од три такмичења расподелиће се клубовима који се не такмиче у њима, три одсто више него до сад.

ЕЦА, која представља професионалне лиге у Европи, саопштила је да ће промена донети 308 милиона евра које ће поделити клубови који не учествују, у односу на садашњих 175 милиона.

„Данашња одлука помоћи ће свим клубовима широм Европе да очувају своју конкурентност на терену и изван њега, док настављају да улажу у младе и развој талената“, стоји у саопштењу ЕЦА.

Vaterpolo klub Novi Beograd predstavio tim za sledeću sezonu: Želimo sva četiri trofeja

Преузмите андроид апликацију.