Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

УЕФА: Извињење и објашњење су искрени, Марчињак суди финале Лиге шампиона

Пољски судија Шимон Марчињак ипак ће судити финале Лиге шампиона, након што је против њега УЕФА покренула поступак због присуства на митингу једне екстремне десничарске организације у Пољској, преноси Моцартспорт.
Фото: Танјуг/АР/Rui Vieira

Марчињак је послао писмо у седиште УЕФА у Ниону, у којем тврди да није знао да је скуп организовала екстремна десничарска организација.

„Нисам знао да је скуп повезан са пољским екстремно десничарским покретом. Да сам био свестан те чињенице, категорички бих одбио позивницу. Важно је разумети да су вредности које промовише тај покрет у потпуној супротности са мојим личним убеђењима и принципима којих се држим целог живота“, истакао је пољски судија.

Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) објавила је да ће Марчињак водити финале Лиге шампиона.

„Следећи Марчињаково саопштење, УЕФА сматра да су извињење и објашњење искрени. УЕФА је такође контактирала организацију „Никада више“ која је повезана са ФАРЕ мрежом, која је прва изразила забринутост због Марчињаковог учешћа у спорним догађајима. Они су тражили да Марчињак остане да суди финале Лиге шампиона, верујући да би његово смењивање само погурало промоцију анти-дискриминаторних ставова“, саопштила је УЕФА.

Dušan Đorđević novi selektor mladih fudbalera Srbije U21

Преузмите андроид апликацију.