Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

УЕФА би могла да избаци Јувентус из свих европских такмичења

Европска фудбалска унија (УЕФА) могла би да избаци Јувентус из свих европских такмичења због финансијских превара приликом трансфера играча, преноси италијанска „Газета дело Спорт“.
Фото: Pixabay/jorono

Италијански спортски суд казнио је пре два дана Јувентус са одузимањем 15 бодова у Серији А због финансијских превара приликом трансфера играча од 2019. до 2021. године.

У новембру прошле године оставке су због финансијских превара поднели тадашњи председник клуба Андреа Ањели, потпредседник Павел Недвед и још неколико њихових најближих сарадника. Италијански спортски суд је суспендовао неколико бивших челника Јувентуса.

„Газета дело Спорт“ подсећа да су некадашњи челници Јувентуса користили трансфере фудбалера да би вештачки повећали биланс у пословању клуба.

Италијански лист наводи да УЕФА прати развој ситуације и истиче да би „европска кућа фудбала“ могла да избаци торински клуб из европских такмичења.

„Казна би ступила на снагу у првој сезони у којој Јувентус избори пласман у једно од три европска такмичења. То значи, да уколико на крају ове сезоне ‘стара дама’ не избори на табели пласман у Европу, казна ће аутоматски бити пребачена на наредну сезону“, истиче италијански листи.

Јувентус се тренутно налази на 10. месту на табели са 22 бода.

Alegri: Vlahović se naredne nedelje vraća na teren

 

Преузмите андроид апликацију.