Почетна > Србија
Србија

Удружење „Жена уз жену“ и компанија „Дунав осигурање“ на заједничком панелу „Реци све што је важно“

Удружење „Жена уз жену“ и Компанија „Дунав осигурање“ на заједничком панелу  представили резултате информисаности о превентивним прегледима дојке „Реци све што је важно“.
Фото: Дунав осигурање
На редовне ултразвучне прегледе дојке сваке године одлази 48 одсто жена, док њих 53 одсто никада није отишло на преглед или није било више од 10 година.

То су резултати анкете о информисаности жена и одласку на превентивне прегледе коју је током октобра направило Удружење жена оболелих од карцинома дојке „Жена уз жену“, у сарадњи са Компанијом „Дунав осигурање“, обилазећи Караваном бројне градове у Србији.

Ултразвучни прегледи који су у склопу акције „Буди храбра“ обављени широм земље омогућили су женама да на лицу места прeконтролишу своје дојке, а том приликом откривено је 390 фиброаденома и 250 фиброцистичних налаза, док је 27 жена због промена упућено на мамограф.

„О овој теми треба причати свакодневно, јер само тако можемо отворити очи и пробудити све оне жене које преглед одлажу за неки други дан“, изјавила је Марија Лакић, представница Удружења „Жена уз жену“.

Она је додала: „Ово удружење је основано са циљем да истакне снагу и храброст жена које се боре против рака дојке. Уз едукативне програме и панеле, ту смо да приближимо различита искуства, мотивишемо друге жене да нам се придруже, пружимо безусловну подршку и да овакве препреке заједно побеђујемо.“

„Превентива и рана дијагноза најбољи су начин у борби против болести, а осигурање је један од видова превентивног деловања“, поручила је Наташа Новчић Зубац, директор новосадске филијале Дунав осигурања на панелу „Реци све што је важно“ одржаном поводом представљања резултата пројекта „Буди храбра“. Полиса добровољног здравственог осигурања Компаније „Дунав“ поред бројних услуга болничког и ванболничког лечења укључује и осигурање превентивне заштите односно систематски преглед.

Фото: Дунав осигурање

Свест да је већ закључена полиса осигурања и већ уговорен систематски преглед додатно мотивише да се макар једном у току године изврши детаљна контрола здравственог стања. Поред ове полисе, програм „Cancer protection“ омогућава финансијску и стручну подршку за све случајеве оболевања од канцера, пружајући, поред финансијске, и стручну подршку – могућност прибављања другог лекарског мишљења и детаљну независну ревизију успостављене дијагнозе коју спроводи мултидисциплинарни тим лекара одговарајућих специјалности.

Панелу „Реци све што је важно“ присуствовао je велики број жена и представника лекарске струке, који су кроз дискусију и исповести жена о сопственим искуствима потврдили да о тешким темама треба говорити. Закључци панела су да је веома важно у јавности подизати свест о значају превентивних прегледа, како би се жене свих животних доби подстицале да воде рачуна о своме здрављу.

Све потребне информације у вези са понудом добровољног здравственог осигурања и програма „Cancer protection“ заинтересовани могу добити бесплатним позивањем Контакт центра компаније „Дунав осигурање“ на број 0800 386 286 или на сајту www.dunav.com.

Patrijarh Porfirije krenuo na Kosovo i Metohiju, prištinska policija ga zaustavila

 

 

Преузмите андроид апликацију.