Почетна > Србија
Србија

Удружење ветерана Србије: Увек ћемо се сећати погинулих колега

У Дому Војске Србије у Београду одржана је свечана седница Скупштине Удружења ветерана органа безбедности и Војне полиције Србије, која је уприличена поводом прве годишњице успешног рада.
Удружење се обавезало на сећање на погинуле колеге, али и да води бригу о материјалном стању ветерана и породица погинулих колега и да, уз подршку локалних самоуправа, државних органа и сродних удружења, помогне у решавању њихових проблема.
Фото: Милош Миливојевић

Скупу су се обратиле и чланице породица погинулих припадника органа безбедности и Војне полиције Ивана Павловић и Нада Милић, чији су најмилији страдали у ратовима деведесетих година прошлог века.

Оне су рекле да су дирнуте пажњом Удружења према погинулим припадницима органа безбедности и Војне полиције и да је то гаранција да ће њихово јунаштво и жртва бити овековечени за нека будућа покољења бранилаца отаџбине.

Од гостију се обратио Борис Соколов, генерал-мајор, ветеран и херој Совјетског Савеза, који је захвалио на гостопримству и изјавио да се радује наставку сарадње два братска удружења.

Скуп је завршен коктелом и пригодним уметничким програмом који је извео уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Догађају су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, директори ВБА и БИА, сродна ветеранска удружења, припадници полиције и служби безбедности, као и гости из иностранства.

Direktni letovi na liniji Beograd-Tjenđin

Преузмите андроид апликацију.