Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Удружени родитељи и наставници показали како се уз смех и добро расположење може средити школа! (ФОТО/ВИДЕО)

У основној школи „Петефи Шандор“ јуче су се окупили учитељи, наставници, професори, директор, психолог и помоћник директора, спремачице, домар школе и родитељи. Сложни и са осмехом одлучили су да помогну својој деци и да им обезбеде боље услове за школовање и одрастање.

Град Нови Сад је издвојио 17 милиона динара за поправку фискултурне сале која је претрпела огромну штету у суперћелијској олуји током јула месеца. Фискултурна сала школе је остала без крова. Од јула месеца трају радови у школи, поправке и санације целе школе.

Поред средстава које је донирао Град, родитељи и наставници школе су одлучили да помогну, прикључе се акцији и обезбеде својој деци лепше место за одрастање и учење.
Фото: Градске инфо

Двориште школе Петефи Шандор јуче је било препуно смеха и добре и позитивне енергије. Поједине маме су направиле кифлице и пите, очеви су донели воду и лимунаду, а спремачице и учитељице су за све присутне скувале кафу.

Фото: Градске инфо

Овој акцији сви су се одазвали врло радо. Запослени у школи и  родитељи схватили су да поред средстава за реновирање и сређивање школе потребне су и удружене радне снаге.

Фото: Градске инфо

Удруженим снагама родитељи, наставници и учитељи су ове суботе уз шалу и смех средили три школска дворишта, исекли осушене гране и лишће и изнели шут из сале за физичко. Сав отпад је однет контејнерима ЈКП Чистоће. ЈКП Чистоћа је помогла и подржала акцију, који родитељи називају „Anti stress“ акција.

Фото: Градске инфо

Поред чишћења и спремања дворишта, полупане су плочице у свлачионицама и стечени услови да се залепе нове, сви радови који се изводе у сали за физичко иду по плану и деца ће ускоро имати нову и сређену салу за физичко.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Овако изгледа када се родитељи, деца и читав Нови Сад удруже да помогну нашој деци! Зато смо и поносни што смо Новосађани, што живимо у Новом Саду и зато волимо Нови Сад!

Svečanim programom otvorena prva američka srednja škola u Novom Sadu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.