Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Убија слободне радикале и има антиканцерогено дејство

У време сезоне вируса и грипа најбољи начин да ојачате имунитет је да свакодневно пијете сок од цвекле, наводе стручњаци.
Фото: Unsplash/Josh Millgate

Иако се његов помало земљани укус неће свима свидети, сок од цвекле може се меша са разним воћем и тако „замаскира“ како би био укуснији. Ево које су његове добробити и зашто га је добро пити.

Ова коренаста биљка ефикасна је за детоксикацију организма, отклања умор и стрес, а недавна истраживања показала су да је одлична и у превенцији развоја канцерогених ћелија.

Сок за јачање имунитета:
Фото: Unsplash/K15

Састојци: 1 кг цвекле, 1 кг шаргарепе, 1 кг зелених јабука, 1 кг лимуна, 1 кг меда.

Припрема:

1. Све добро опрати, а лимун ставити у млаку слану воду да се извуче горчина из коре. Јабукама треба уклонити петељку и средину. Ништа од воћа и поврћа се не љушти. Све се сједини и измиксује и стави да одстоји 24 сата.

2. Потом се процеди кроз газу и дода мед. Сок ставите у стаклене флаше и држите у фрижидеру. Требало би га пити по 0,3 дл три пута на дан.

Svakodnevno konzumiranje u roku od 6 meseci sprečava mnoge bolesti

Преузмите андроид апликацију.