Почетна > Србија
Србија

У здравственом систему још 100 младих лекара и 250 сестара

У оквиру програма Министарства здравља „Запошљавање најбољих дипломаца медицине“, данас ће још 100 младих лекара, најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији и 250 медицинских сестара добити запослење у здравственим установама широм Србије.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Свечаној церемонији уручења уговора у Палати „Србија“ присуствује и председник Александар Вучић.

Међу 100 младих лекара су дипломци са универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу, Приштини и Крагујевцу.

Раније овог месеца, дипломци медицине са најбољим просеком, њих 100, министру здравља Златибору Лончару изразили су жеље где би желели да раде и наставе своје усавршавање.

Велико интересовање исказали су за анестезиологију, а такође, велики број се определио за интервентну кардиологију, као и дечју хирургију.

Такође, њима су понуђене и специјализације из дефицитарних група, а све како би Србија добила младе, образоване кадрове који су потребни здравству.

Уколико на клиници за коју је млади лекар изразио жељу да се запосли, нема слободних радних места, понуђена им је иста област медицине за коју су се одлучили, али у другој здравственој установи.

Иначе, од почетка Програма запошљавања најбољих дипломаца медицине, коју је Министарство покренуло 2018. године, до данас је запослено 711 лекара са просечном оценом девет и 10, као и 1.400 медицинских сестара и техничара са одличном успехом.

Такође, у марту је посао добило у 530 младих лекара, са просеком 8,5 и вишим.

Укупно, од 2014. године у здравствене установе широм Србије запослено је укупно 35.000 здравствених радника.

Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Italije

Преузмите андроид апликацију.