Почетна > Србија
Србија

У великој сали Центра за физичку културу у Врбасу постављен нов паркет

У великој сали врбаског Центра за физичку културу „Драго Јововић“ замењено је 1.200 квадратних метара паркета, после више од три деценије и монтиран нови дрвени спортски под на еластичној потконструкцији према правилима Фибе.
Фото: Покрајински секретаријат

Центар су данас обишли Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник општине Врбас Предраг Ројевић, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је како се наводи у саопштењу, препознао потребе општине Врбас и на конкурсу за спортску инфраструктуру опредељено је 11,48 милиона динара за комплетну замену паркета у сали у врбашком Центру за физичку културу.

„Радови су завршени веома брзо и сада су обезбеђени добри услови за наше спортисте и за њихов тренажни процес“, рекао је Баста, наводи се у саопштењу.

Он је додао да је са општинским руководством разговарао о даљем инвестирању у спортску инфраструктуру у Врбасу.
Фото: Покрајински секретаријат

„Општина Врбас је у претходном периоду била веома агилна и понудила је добре пројекте. Ми смо то препознали, и у наредном периоду ћемо наставити заједничким снагама да улажемо у спорт“, навео је ресорни секретар.

Председник Општине Врбас Предраг Ројевић казао је да је велика дворана у Центру „Драго Јововић“ најзначајнији спортски објекат на територији те општине.

„На овом паркету су поникли највећи асови српског, европског и светског спорта“, рекао је Ројевић додајући да је замена паркета била неопходна. Он је захвалио Покрајинској влади и ресорном секретаријату на помоћи да се се овај пројекат реализује.

Ројевић је истакао да је Врбас град спорта, те да сваке године оправдава тај епитет. Он је нагласио да је ове године из општинског буџета издвојено 45 милиона динара за финансирање рада 34 спортска клуба, што је највећи износ до сада опредељен за ову намену.

У Србији у јуну више долазака туриста за 42,6 одсто

Преузмите андроид апликацију.