Почетна > Бизнис
Бизнис

У Великој Британији повучена серија опасних киндер јаја

Неколико серија „киндер јаја” италијанске групе „Фереро” биће повучено из продаје у Великој Британији због могуће контаминације салмонелом, објавила је у Агенција за стандарде хране (ФСА).
Фото: Unsplash/kristinetanne

Одлука о повлачењу „киндер јаја” са полица донета је после низа случајева тровања храном међу децом, пренео је BBC. Истрага јавне здравствене службе, наводи се, утврдила је везу између пријављених случајева тровања салмонелом широм Уједињеног Краљевства и овог производа произвођача „Фереро”.

Грађанима се саветује да не једу „киндер јаја” у појединачном паковању од 20 грама, као ни она у пакету од три производа с препорученим роковима употребе између 11. јула и 7. октобра 2022. Компанија је одлучила, превентиве ради, да повуче производе из продаје и сарађује с регулатором за сигурност хране на идентификацији тачног узрока ширења, саопштено је.

„Знамо да су ти производи популарни међу малом децом, посебно пред Ускрс, па позивамо родитеље и трговце да провере јесу ли производи на списку за повлачење или су их већ купили“ рекла је Тина Потер из ФСА. Истиче се да су потенцијално контаминирани слаткиши произведени у истој фабрици у Белгији, а верује се да други производи „киндер” нису контаминирани, преноси портал „Пословни”.

Из „Ферера” су саопштили да ниједан њихов производ „киндер” који је био пуштен у продају није био позитиван на салмонелу и није добио никакве притужбе.

„Питање сигурности хране сматрамо изузетно озбиљним и искрено се извињавамо због ове ситуације“ поручили су из компаније.

Др Лесли Ларкин, из британске Агенције за здравствену безбедност, рекла је да симптоми салмонелозе, који могу да укључе дијареју, грчеве у стомаку, мучнину, повраћање и грозницу, обично пролазе у року од неколико дана.

Она је рекла да симптоми могу бити озбиљнији, посебно код мале деце и оних са ослабљеним имуно системом.

Poslovanje američkih banaka ispod očekivanja

Преузмите андроид апликацију.