Почетна > Србија
Србија

У Требињу почиње Самит енергетике, учествују Додик и Сијарто

У Требињу данас почиње четврти Самит енергетике „СЕТ Требиње 2023“ на коме ће се окупити 720 учесника, а коме ће присуствовати председник Републике Српске Милорад Додик и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.
додик
Фото: Танјуг/Борислав Ждриња

Они ће учествовати на овом самиту у оквиру билатералног сусрета: „Енергетска стабилност и енергетска независност у региону“, а претходно ће Додик и Сијарто имати тет-а-тет састанак.

Додик је изјавио да се радује сусрету са министром спољних послова Мађарске, наводећи да је Мађарска заинтересована за инвестирање у конкретне пројекте.

Самит се одржава под слоганом „Енергетска стабилност западног Балкана“ у организацији Електропривреда Републике Српске, града Требиње и предузећа СЕТ Требиње.

Одговоре на кључна питања енергетске будућности учесници Самита ће на панелима имати прилику да чују од готово 40 водећих лидера у електроиндустрији из земаља региона.

Након отварања самита, следи пленарна сесија „Убрзање регионалног одрживог плана и прелаз на чисту енергију – улога ЕУ“, а потом девет панела током три дана трајања самита, до петка, 24. марта, када се овај скуп завршава.

Самиту ће присуствовати и премијер Српске Радован Вишковић.

Dodik: Pitanje zakona o imovini BiH nikada neće doći na dnevni red

Преузмите андроид апликацију.