Почетна > Србија
Србија

У току основна обука војника на служењу војног рока

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу у току је реализација основне обуке војника који су служење војног рока започели почетком децембра прошле године.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Војници се налазе у првој фази оспособљавања, у трајању од месец и по дана, које је идентично за војнике свих специјалности. За то време војници се оспособљавају за употребу личног наоружања, правилно извођење тактичких радњи у нападу и одбрани и обављање дужности органа унутрашње службе.

Они у овој фази пролазе садржаје из тактичке и стројеве обуке, наоружања са наставом гађања, Правила службе Војске Србије и физичке обуке, а тежиште је на практичном увежбавању индивидуалних тактичких радњи и поступака на бојишту и реализацији програмских гађања из пешадијског наоружања.

У наставку служења војног рока војнике очекује провера обучености за извршавање индивидуалних задатака, а затим и премештај у центре за специјалистичку обуку, где ће се обучавати за своје војноевиденционе специјалности.

Залагање и постигнути резултати током обуке сведоче о изузетној мотивисаности војника да савладају све садржаје обучавања, а код многих од њих, и о жељи да по завршетку војног рока наставе да служе својој земљи као професионални припадници Војске Србије.

Petković: Kurtijeva ideologija zla mora da prestane,da bi region imao šansu

 

Преузмите андроид апликацију.