Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

У студентским домовима у Новом Саду обележен Дан заставе и националног јединства (ФОТО)

У студентским домовима у Новом Саду облежен је  Дан српског јединства, слободе и националне заставе. У договору са удружењима студената истакнуте су заставе Србије на свим студентским домовима и управној згради Студентског центра Новог Сада.
заставе
Фото: Градске инфо

„Радо смо прихватили иницијативу студената да обележе овај значајан држaвни празник. Ово је друга година за редом откако се у СЦНС обележава Дан заставе, национални празник свих Срба одабран да се празнује 15. септембра, јер је на тај дан 1918. године, српска војска предвођена војводом Степом Степановићем извела пробој Солунског фронта. Застава је поуздани и несумњиви симбол нашег заједништва, наше повезаности, и наше посвећености држави и грађанима“, рекао је Зоран Мартиновић, директор Студентског центра Нови Сад.

заставе
Фото: Студентски центар Нови Сад
Фото: Студентски центар Нови Сад
Фото: Градске инфо

Мартиновић истиче да је данас окочан и Конкурс за бруцоше, који је трајао од 1. до 15. септембра, а за студенте свих осталих година од 16. септембра до 1. новембра 2022. године.

Студентима је на располагању 2.653 слободних места у домовима у Новом Саду, као и 208 места у Студентском дому у Зрењанину и 143 места у Сомбору. Десет посто смештајних капацитета наменски је опредељен за смештај студената из осетљивих друштвених група. У домовима у Новом Саду је из расподеле је издвојено 60 места, за међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места ће бити економска.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!

Преузмите андроид апликацију.