Почетна > Србија
Србија

У Срему добра снабдевеност млеком

Пошто је пре десетак дана донесена Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница, снабдевеност млеком у продавницама у Срему је задовољавајућа. Трговци кажу да нема увек млека свих произвођача, али да продавци ову животну намирницу увек могу да пронађу на рафовима.
Фото: Unsplash/ Elizabeth Dunne

Влада Србије је прописала максималну малопродајну цену млека од 128,99 динара. Промењена је и максимална трговачка маржа за све врсте УХТ млека и смањена са 12 на пет одсто. Купци кажу да млеко увек нађу на рафовима.

Снабдевеност млеком у сремским продавницама је задовољавајућа. У трговинским ланцима у Сремској Митровица обезбеђене су довољне количине млека, као и у РУми. Продавнице у Инђији пуне рафове са младеком, углавном свих произвођача:

И Општина Стара Пазова добро је снабдевена овом основном животном наимирницом.

Осим тога, одлуком Владе Србије уведена је и забрана извоза свежег млека и појединих млечних производа до 30. септембра. Пољопривредници су указивали да је због увећаних трошкова производње сировог млека, раста цене сточне хране и суше, која је погодила нашу земљу, смањена производња сировог млека, али и откуп.

Sutra hladno jutro, tokom dana oblačno sa kišom

Преузмите андроид апликацију.