Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Сремској Каменици ванредна акција добровољног давања крви

У Центру за Основну Полицијску обуку у Сремској Каменици организована је ванредна акција добровољног давања крви, на коју се одазвало 130 будућих полицајаца.
Фото: Градске инфо

Данашња акција, којој је присуствовало 130 –оро младих будућих полицајаца, само је једна у низу, на које се полазници и запослени Центра за Основну Полицијску обуку радо и у великом броју одазивају.

”Ово је, иначе, осма по реду у овој календарској години акција које реализујемо заједно са Заводом. До сада нам се пријавило око 750 полазника, чиме смо прикупили преко 700 јединица крви” рекао је Лазар Папић, начелник класе Центра за Основну Полицијску обуку.

Током пандемије, када је све било затворено, залихе крви, али и број давалаца су се знатно смањили, те су уз редовне, често организоване и ванредне акције добровољног давалаштва.

”Ми смо у претходним годинама имали 150 јединица крви дневно, односно 150 давалаца крви дневно нам је било потребно да бисмо могли да обезбедимо све оперативне програме, да подржимо све оне пацијенте који захтевају трансфузијско збрињавање. У овом тренутку то је стигло до 300 добровољних давалаца дневно” рекла је Зорица Бјелић, портпаролка Завода за трансфузију крви Војводине

И то још увек није довољно, имајући у виду чињеницу да су болнице изашле из ковид режима, а оперативни захвати који су били “на чекању” стављени су на програме, те је свака јединица крви од драгоценог значаја.

https://gradskeinfo.rs/fond-pio-ucenici-i-studenati-porodicni-penzioneri-dostavite-potvrde-o-skolovanju-13-09-2022/

Преузмите андроид апликацију.