Почетна > Србија
Србија

У Србију стижу три или четири америчке инвестиције

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су најаве три или четири нове инвестиције у Србију резултат првог дана разговора које је водила у Њујорку са представницима америчких компанија.
Фото: Pixabay/Tumisu

„Презадовољна сам, било је то добро утрошено време, са састанка у Њујорку враћам се са најмање три или четири нове инвестиције или инвестициона фонда за наша предузећа и нашу памет, младе таленте“, рекла је Брнабић новинарима након састанка са више од 50 чланова њујоршког огранка Young President Organization.

Та глобална елитна организација окупља председнике, власнике и чланове топ менаџмента изузетно успешних компанија, млађих од 45 година.

Брнабић је рекла да је учеснике састанка упознала са чињеницама колико је Србија направила и шта све чини, као и да је наишла на јако добар пријем.

„Људи су говорили да ће доћи у Србију, да ће инвестиције које су планирали у друге делове света, попут Индије, преусмерити на Србију“, рекла је премијерка и прецизирала да су заинтересовани за улагања у IT сектор, стартап компаније, биотехнологију и биомедицину.

Додала је да те инвестиције нису класичне већ инвестициони фондови.

„Биће то новац за наше талентоване и паметне људе који имају компаније, то ће бити жив новац да наставимо раст и развој и то је набоље и највише што можемо да добијемо и пожелимо“, рекла је председница Владе.

Према њеним речима, по повратку у Србију остаје доста посла да се све потврди и да у земљу унесемо нов новац који је нова шанса за младе.