Почетна > Свет
Свет

У Скупштини Црне Горе у току састанак лидера, присутан Ђукановић

У црногорској скупштини у току је други састанак представника парламентарних странака с циљем превазилажење политичке и институционалне кризе, коме овог пута присуствује и председник ДПС и државе Мило Ђукановић, али не и лидера Демократског фронта.
Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic

Испред Демократског фронта овог пута присутне су посланице Бранка Бошњак, Маја Вукичевић и Симонида Кордић, а испред Албанске алтернативе Мараш Дукај.

Први састанак лидера парламентарних странака одржан почетком месеца није био успешан, јер су лидера ДФ нанпустили седницу због недоласка Ђукановића.

Састанку присуствују лидер Демократа Алекса Бечић, предсједник СНП-а Владимир Јоковић, предсједник СДП-а Рашко Коњевић, као и Ервин Ибрахимовић (БС), Дамир Шеховић (СД), Миодраг Лекић (ДЕМОС), Генци Ниманбегу (Албанска листа), Срђан Павићевић (ЦИВИС), Горан Даниловић (Уједињена), Максим Вучинић (РП) и Андрија Поповић (ЛП).

Ђуровић је раније за портал РТЦГ рекла да су главне теме састанка избор судија Уставног суда, комплетирање Судског савета, избор ВДТ-а и спровођење изборне реформе око којих се мора наћи минимум сагласности.

„Времена за чекање више нема, као ни изговора и оправдања за одлагање онога што је давно требало да урадимо“, рекла је Ђуровић.

Поручила је да су политичари у обавези да грађане изведу из стања тензије.

„Грађани су уморни од наших сталних несугласица и пребацивања одговорности и траже да пронађемо начин за одблокирање институција и наставак европског пута Црне Горе. Као одговорни политичари, дужни смо да их изведемо из стања тензије које траје непримерено дуго и да им коначно створимо услове за бољи живот“, рекла је Ђуровић.

Због тога, истакла је, тражи од политичких субјеката да се на данашњем састанку појаве на нивоу лидера и да том сусрету дамо неопходну дозу озбиљности.

Čavušoglu: Zahtevi Rusije moraju biti ispunjeni

Преузмите андроид апликацију.