Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У радној зони „Север“ у плану фабрика аутомобилских делова и опреме

У оквиру радне зоне „Север“, у Новом Саду, у плану је изградња индустријског комплекса у коме ће се производити делови и опрема за аутомобилску индустрију.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Град Нови Сад јавности је на увид ставио урбанистички план овог пројекта, а како се види из приложене документације, комплекс ће се простирати на укупној површини од 14,22 хектара.

Парцела на којој ће се градити производни погони налази се између државног пута А1 (Е-75) и будуће планиране брзе саобраћајнице која ће пролазити кроз радну зону. Овај простор је изабран за реализацију инвестиције због добре саобраћајне повезаности и близине државног пута.

Цео навадени потез обухвата површину од 65,71 хектара, а са изградњом фабрике за производњу делова и опреме за аутомобилску индустрију отвара се простор за нове инвестиције.

Иначе, земљиште није инфраструктурно опремљено, па се у првој фази инвестиције очекује да се тај проблем у потпуности реши изградњом неопходне енергетске инфраструктуре, система за одвођење отпадних и атмосверских вода, и саобраћајне мреже која би омогућила бољи приступ државном путу.

Сам индустрисјки комплекс организован је тако да ће се у његовом центру налазити производни објекат, структуре ВП, који ће бити изграђен на површини од 2,73 хекатара.

Фото: Pexels/Magda Ehlers

Највећи део објекта је у функцији производње. У плану је да се у југозападном делу сместе складишни простори, а у дужини североисточне фасаде у појасу од 12 метара биће смештене просторије ресторана за запослене и канцеларијски простор. На северозапдном делу објекта предвиђена су два приземна анекса за просторије гардеробе и санитарни блок. Објекат ће бити изграђен од чврстих материјала са бетонском скелетном конструкцијом.

У пројекту је наведено да је обавеза инвеститора да око објекта обавезно изгради простор заштитног зеленила које ће се простирати на површини од 7,87 хектара.

Урбанистички пројекат израдио је ЈП Урбанизам из Новог Сада, а у објављеној документацији није наведено ко је инвеститор будућег индустријског комплекса, тако да остаје непознаница да ли се ради о домаћем или страном инвеститору.


“Vode Vojvodine” izdale vodne uslove za izradu GUP Novog Sada do 2030. godine

Преузмите андроид апликацију.