Почетна > Србија
Србија

У посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије делегација Европске команде војске САД

У званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије, ове недеље борави делегација Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, ради размене искустава у области трагања и спасавања, саопштило је данас Министарство одбране.
Фото: Танјуг/Никола Недељковић

Током посете разматрају се кључна питања од значаја за безбедну и ефикасну реализацију борбеног трагања и спасавања и могућности за даљу сарадњу ваздухопловних снага Србије и САД у овој области.

Сличне оперативне процедуре користе се и приликом ангажовања хеликоптера у пружању помоћи цивилном становништву у ванредним ситуацијама.

Реч је о размени искустава у примени оперативних процедура у планирању и извођењу операција трагања и спасавања и употреби савремених уређаја и опреме који омогућавају потрагу, лоцирање и евакуацију припадника оружаних снага и цивила, из окружења и с неприступачних терена у свим временским и земљишним условима.

Данашњој активности на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници присуствовали су вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић и амбасадор САД у Београду Кристофер Хил.

Фото: Танјуг/Никола Недељковић

Тежишне активности реализују се на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, наведено је у саопштењу.

Pismo i tvitovi Kerns, Rota dokaz da Kurti uživa podršku za podrivanje mira

Преузмите андроид апликацију.