Почетна > Србија
Србија

У Новом Саду настављена блокада, у Панчеву уклоњена

 Пољопроивредници који протестују у Панчеву отворили су за саобраћај нови пут ка Београду, али се нису разишли, већ су паркирали тракторе поред пута у очекивању наставка састанка у Влади Србије и договора о цени сунцокрета, изјавио је данас за Танјуг пољопривредник Иван Адамов који учествује у протесту.
Фото: Танjуг/ Ненад Михајловић

Он је рекао да су њихови представици које предводи Јован Јованов, учесник јучерашњих преговора у влади, тренутно код адвоката како би саставили предлог писане гаранције о цени од 73 динара по килограму сунцокрета.

„Кад саставе тај текст, требало би да оду до владе да се то тамо потпише и да будемо сигурни да ћемо добити ту цену. Уколико не буде потписано идемо тракторима за Београд. Знаћемо у наредних сат-два шта ће се дешавати с тим“, рекао је Адамов.

Медији јављају да је протест пољопривредника у Новом Саду осми дан заредом настављен блокадом дела булевара Михајла Пупина од Варадинског моста до Скупштине града.

Њихов представник на јучерашњим преговорима у Влади Србије Милета Сланкаменац изјавио је након састанка да је проблем што су ратари свој захтев за ценом сунцокрета снизили са 75 на 73 динара, али је влада понудила 70,5 динара и да због тога није постигнут договор.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima o ceni mleka

Преузмите андроид апликацију.