Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Нови Сад стижу Сајам спорта и Сајам туризма

Сајам лова и риболова и Сајам екологије, који су на Новосадском сајму одржани од 28. септембра до 2. октобра, видело је више од 26.000 посетилаца.
Фото: Градске инфо

По одлуци руководства Сајма, од петка 30. септембра, за децу до 12 година улаз није био наплаћиван, што је онемогућило прецизнију регистрацију броја посетилаца.

Истовремено, Сајам спорта и Сајам туризма нису одржани у овом термину, као што је то било до 2019. године када је забележено 35.000 посетилаца.

Од 2021. године Сајам спорта се одржава као јединствена приредба, с обзиром на потребу да се излагачи представе на већем простору. Тако ће бити и ове године, а приредба је планирана за 14. октобар.

Покровитељи Сајма спорта су Град Нови Сад и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а суорганизатори Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез и Савез за школски спорт Града Новог Сада.

Сајам ће и ове године пре свега бити усмерен ка деци школског узраста. Очекују се наступи клубова, демонстрације активности и вештина, едукације, тренинзи, али и званична такмичења.

У све сегменте биће укључени и они који су недавно изашли из школских клупа, као и старији суграђани и особе са инвалидитетом.

Једнодневни Сајам спорта ће и ове године окупити велики број савеза који су већ упутили позиве клубовима – својим члановима. Одзив је велики и како кажу у Градском спортском савезу у односу на претходну годину и пријављених 100 клубова, сада их има 114.

У току су израда тлоцрта, сатница на борилиштима као и на бини која ће бити постављена у Хали “Мастер”.

Све је извеснији и програм церемоније свечаног отварања Сајма спорта од којег се очекује да по садржају, масовности, али и визуелно надмаши прошлогодишњи спортски спектакл.

Улаз на Сајам спорта, 14. октобра, као и претходне године, неће бити наплаћиван.

Са жељом да изађе у сусрет излагачима, Новосадски сајам је Сајам туризма као самосталну приредбу у Календару догађаја померио за новембар.

Од 17. до 19. новембра рецептивни туризам региона биће кључни фокус овогодишњег 53. међународног сајма туризма – како би се омогућило регионално представљање понуде удаљеним тржиштима и довођење страних туриста у регионе држава дунавског слива.

За све који желе да као излагачи учествују на овој приредби подсетник – до петка, 14. октобра одобрава се 3% терминског попуста. После тог датума за уговарање изложбеног простора важиће пуне цене из пријаве.

Сви излагачи на Сајму туризма стичу право на 20% попуста на наведене цене када пријављују објекте и услуге на оцењивање квалитета.

Више информација може да се пронађе на сајту Новосадског сајма.

Кроз капије Новосадског сајма на Сајму лова и риболова и Сајму екологије прошло више од 26.000 посетилаца.
Нови се очекују на Сајму спорта и Сајму туризма.

Gradonačelnik Vučević: Iskreno bih voleo da FK Vojvodina igra neko od UEFA takmičenja

Преузмите андроид апликацију.