Почетна > Свет
Свет

У Луганску спремају радаре за навођење ратних авиона

Украјинске оружане снаге размештају радарске пунктове за авијацију у Донбасу, изјавио је данас Иван Филипоненко портпарол самопроглашене Народне Републике Лунганск (ЛНР).
Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda

„Од 13. фебруара постављају се радарски пунктови за навођење ратних авиона из састава 204. и 831. тактичке ваздухопловне бригаде украјинског ратног ваздухопловства на подручју Лисичанска и Лимана. После инсталације и провере радних перформанси ових техничких објеката успостављен је режим радио тишине до издавања другачијег наређења“, рекао је портпарол, преноси ТАС С.

Раније је прес-служба народне милиције самопроглашене Народне Републике Луганска саопштила да су украјинске оружане снаге распоредиле више од двадесетак тенкова у близини села Подлесне, које контролише Кијев у близини линије војног контакта у Донбасу, саопштила је (НРЛ).

„Кршећи трећи став додатних мера, непријатељ наставља да поставља оружје и војну опрему у насеља на територији коју контролише Украјина“, наводи се у саопштењу, које преноси агенција РИА Новости.

Народна милиција самопроглашене НРЛ узвратила је јуче ватру на положаје украјинских снага безбедности у Донбасу након погибије једног борца самопроглашене републике, јавили су раније руски медији.

Како је навео портпарол прес службе милиције Луганска, припадника оружаних снага НРЛ упуцао је украјински снајпериста.

Rusija nakon manevara na Krimu povlači deo trupa

Преузмите андроид апликацију.